Wegetariańskie risotto z warzywami i orzechami, to propozycja dla miłośników ryżu, którzy cenią sobie pożywne dania bezmięsne. U mnie zagościło w poniedziałek na obiad. Mój syn zjadł z wielkim apetytem i poprosił o dokładkę. Spróbujcie koniecznie. A dla tych, co szukają risotto z rybą, proponuję inne moje danie z ryżem klik. .
Składniki na 4 porcje:
- 2 woreczki brązowego ryżu
- puszka fasoli czerwonej
- warzywa na patelnię z przyprawą włoską u mnie takie.
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 20 g pokruszonych orzechów włoskich do posypania
Przygotowanie:
- Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Wlewam olej na patelnię i wsypuję warzywa. Dodaję odrobinę wody i gotuję według przepisu na opakowaniu.
- Na koniec dodaję fasolkę i mieszam z ryżem i warzywami.
- Posypuję orzechami.
Całość dostarcza 1228kcal, 33g białka, 173g węglowodanów, 40g tłuszczy. Porcja dostarcza 307kcal, 8g białka, 43g węglowodanów, 10g tłuszczy.
Dodaj komentarz