Sałatka wiosenna, to propozycja dla osób, które lubią zjeść coś smacznego i lekkiego. To połączenie sałaty, jajek, pomidorów i oliwek z pysznym dressingiem. Wiosenna sałatka sprawdzi się na drugie śniadanie czy na kolację. Sałatka pokrywa w ponad 100% nasze dzienne zapotrzebowanie na witaminę A. Polecam wypróbować.
Składniki na 1 porcję:
- mała paczka sałaty miks
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 9 zielonych oliwek
- 6 pomidorków koktajlowych
- dressing: łyżeczka miodu, łyżeczka musztardy francuskiej, 2 łyżki cytryny.
Wykonanie:
- Umytą sałatą położyć na talerzu lub salaterce.
- Jaja pokroić na ćwiartki, pomidorki na połówki, oliwki wyłożyć na sałatkę.
- Wymieszać składniki na dressing i polać na sałatkę.
1 porcja dostarcza 242kcal, 15g białka, 12g węglowodanów, 14g tłuszczy i 2g błonnika.
Dodaj komentarz