Dziś chciałabym zaproponować alternatywę dla drugiego śniadania czy kolacji. Białkowo-tłuszczowa i kolorowa przekąska. Smaczna i pożywna.
Składniki:
- 2 jajka M
- 3 plasterki chudej wędliny np. z indyka
- 3 cienkie plasterki sera żółtego
- Pół ogórka
- Pomidor
- Troszkę cebuli
- Sałata
- Sól, pieprz, sok z cytryny
Wykonanie:
1.Ugotować jajka na twardo, pokroić ogórka w plasterki, pomidorki w ćwiartki.
2. Ser żółty i przekrojone połowicznie plasterki wędliny zwinąć w ruloniki.
3. Cebulę pokroić w piórka.
4. Ułożyć wszystko ładnie na talerzu, przyprawić solą, pieprzem, odrobiną cytryny.
Wartość kaloryczna całej sałatki: ok.350kcal, 32g białka, 25 g tłuszczy.
Dodaj komentarz